Zobacz temat - Kolory rang

Zaloguj

• Teraz jest 20 maja 2012, o 10:24

Darmowy serwer do mixów !
Sieć ProCeeS oferuje serwer do mixów plus kanał ventrilo zupełnie za darmo! Dostępne dla każdego, wystarczy napisać odopowiadający wam termin w temacie: Zapisy

Nabór na adminów!
Uwaga!

Udostępniliśmy archiwum rozmów z serwerów dla wszystkich graczy, więcej informacji w tym temacie: Logi - ogólnodostępne

Zespół ProCeeS

• AmxBans
  • PsychoStats
  • Rezerwacja nicków
  • SERWERY SIECI PROCEES.PL
  • Twoja przegl¹darka nie obs³uguje tagu "object"

Informacja:
Szukamy chętnych adminów na serwer MineCraft, nie wymagamy żadnych comiesięcznych opłat.
Więcej informacji w temacie: Nabór na adminów

Dyskutujemy tu o wszystkim, co zwiÄ…zane jest z forum.
• Regulamin Forum
Strona główna forumInformacje ogólneSprawy dotyczące forumKolory rang

Dyskutujemy tu o wszystkim, co zwiÄ…zane jest z forum.
• Regulamin Forum

Kolory rang

Postprzez SeeK » 13 kwi 2011, o 18:01

Już od dłuższego czasu(czyt. od niedawna ;p) nurtuje mnie sprawa kolorów użytkowników na forum. Nie chcę być niemiły dla tego kto je dopasował, ale większość z nich w ogóle nie oddaje charakteru danych rang. Dlatego chciałbym przedstawić wam moje propozycje. Sądzę, że niektóre mogą się wam nie spodobać, dlatego piszcie komentarze, co o nich sądzicie i podawajcie własne pomysły :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Administracja
ZarzÄ…d
Moderatorzy Globalni
Moderatorzy
Przyjaciele
Dziewczęta
Multi Admini
Admini [FFA DUST2]
[b]Admini [FFA INFERNO]
- tutaj nie mam pomysłu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli ktoś chce, to zamieszczam link do strony z większością barw w HTML'u. http://windows.home.pl/kolory.htm

Oczywiście ostateczna decyzja należy do sz3kli

Zajmuje się tworzeniem pluginów. GG:8930366

Lista moich "konkretniejszych" plugnów
Drobny filmik mojego autorstwa: http://www.youtube.com/watch?v=Jwv8LAmZxJ4
Techniczna Niania
Autor tematu
O użytkowniku
Status: Offline
Platforma CS: Steam
SteamID: 0:1:21984552

Re: Kolory rang

Postprzez eL1x » 13 kwi 2011, o 18:33

Kolory rang takich jak: "Administracja, Zarząd, Moderatorzy, Przyjaciele, Dziewczęta, Multi Admini, Admini [DEATH RUN]" zostawiłbym bez zmian, czyli takie jak są teraz.

Zmieniłbym natomiast kolory rang takich jak:
  • Moderatorzy globalni - ponieważ kolor rangi wyglÄ…da jak czarny, a chyba każdemu kojarzy siÄ™ on z osobami zbanowanymi. ProponowaÅ‚bym tutaj kolor #008000.
  • Admini [FFA DUST2] - ponieważ kolor tej rangi jest prawie identyczny jak kolor rangi "Multi admini", a do tego od kiedy pamiÄ™tam kolor tej rangi byÅ‚ niebieski. ProponowaÅ‚bym tutaj kolor #0099FF, czyli taki jak ma teraz ranga Admini [ZOMBIE PLAGUE].
  • Admini [FFA INFERNO] - ponieważ kolor ten wyglÄ…da jakoÅ› "pedalsko" i chyba każdemu on siÄ™ nie podoba. Sam nie wiem jaki kolor byÅ‚by tutaj najlepszy. Ale proponujÄ™ pójść w ciemno bordowy. Czyli np. #800000.

dsfasdasdfasdfasdfasdfasdf
RzÄ…d
O użytkowniku
SteamID: STEAM_0:0:25513269

Kolory rang

Postprzez martin » 13 kwi 2011, o 18:35

przyjaciele może taki zostać jak jest, nie wiem na czym polega ta zmiana (a jak zmieniać to z niebieskiego, na kolor 'lime') ;]
co do inferno i zombi dałbym, jasny i ciemny brąz, ale to tylko moje opinia ;]

everybody lies, set. forum marihuana
Stary Wyjadacz
O użytkowniku

Kolory rang

Postprzez Tinka » 13 kwi 2011, o 18:55

Zgadzam się z eL1x'em co do kolorów Moderatorów Globalnych i Adminów [FFA DUST2]. Jednak Adminom [FFA INFERNO] Dałąbym brąz, tak jak mówi martin, np. #996600, albo jaśniejszy: #996633. Reszta niech zostanie bez zmian bo ładnie wygląda.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2011, o 18:57 przez Tinka, łącznie edytowano 1 raz

Multi Admin
O użytkowniku
SteamID: STEAM_0:0:22965374

Kolory rang

Postprzez sz3kla » 14 kwi 2011, o 01:11

Temat wg. mnie nie ma sensu, bo opinii jest tyle co monitorów. :)
Nigdy nie będzie tak, żeby wszyscy mieli te same monitory, lub chociażby o tych samych parametrach, a już na pewno nie o tych samych ustawieniach. Zy Was nie zadowolą, bo jednym dany kolor wyświetli się poprawnie, a inni będa mieli niewyraźny bo mają crt, jeszcze inni będa mieli blady bo mają rozjaśniony lcd, a u jeszcze innych będzie odcieniem czerni, bo mają ściemnione na maxa.
Przykładowo, jak wyglądają u mnie niektóre zaproponowane przez seeka kolory:
Moderatorzy - intensywna oliwka-nieładnie
Przyjaciele - trudno określić, ni to kawa z mlekiem, ni beż - przeciętnie
Admini [FFA DUST2] - sraczkowato :mrgreen:

Reasumując, nie wiem czy jest sens się z tym grzebać, bo po zmianie może i u Was będzie to wyglądało dobrze, ale zaś u kolejnych kilkudziesięciu bywalców nie.

"Co mamy zrobić? Mamy się stąd wyprowadzić?! Do Czech, do Holandii, czy do Nibylandii?!
Może mamy zapierdalać na zmywaku dziś w Anglii?"
O użytkowniku

Kolory rang

Postprzez eL1x » 14 kwi 2011, o 08:28

Zmień kolory rang, o których ja pisałem na takie barwy jak podałem. Wtedy na pewno każdy będzie te rangi rozróżniał. Pisaliśmy o tym kiedyś na sb i każdy pisał, że np. Multi admini wyglądają jak boty, czy też że Admini dd2 mają prawie taki sam kolor jak Multi admini. Wystarczy, żebyś zmienił kolor adminów dd2 na kolor, który teraz mają admini zombie moda, a kolor Moderatorów globalnych na kolor, który podałem. (ale zagmatwałem :mrgreen: )

dsfasdasdfasdfasdfasdfasdf
RzÄ…d
O użytkowniku
SteamID: STEAM_0:0:25513269

Kolory rang

Postprzez sz3kla » 14 kwi 2011, o 11:40

Pozmieniałem. Lepiej?

"Co mamy zrobić? Mamy się stąd wyprowadzić?! Do Czech, do Holandii, czy do Nibylandii?!
O użytkowniku

Kolory rang

Postprzez buszek. » 14 kwi 2011, o 12:37

taaa może być i nie zmieniaj już nic ;p

[edit]sz3kla
Taaa, wiem, wiem, dlatego usunąłem ten fragment wypowiedzi co by nie budzić kontrowersji. :mrgreen:[/edit]

Raptus - 28 lipca 2011
Graam na lajcie, na ns graleś to tak nie podskakiwałeś, teraz na steama wszedłes i wielki player bo na steamie
O użytkowniku
Platforma CS: NonSteam

Kolory rang

Postprzez sz3kla » 14 kwi 2011, o 13:27

Zmieniłem kolor rangi adminóe Inferno. Kolor zaproponowany przez elixa był zbyt podobny do koloru administracji. Dałem oliwkowy.

O użytkowniku

Kolory rang

Postprzez Koki1oki » 14 kwi 2011, o 22:07

Ja tutaj nie jestem dla ładnego kolorku czy jakiejś rangi więc kolorek dla mnie rybka. Admini [FFA DUST2] mają taki sam kolorek jak Admini [Zombie Plague]? To chyba trzeba przeprawić.

O użytkowniku
SteamID: 0:1:24287237

Następna strona

Strona główna forumSprawy dotyczące forum

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Usuń ciasteczka