Zobacz temat - Propozycja pewnych zmian dot. rekrutacji na admina

Zaloguj

• Teraz jest 22 maja 2012, o 09:43

Darmowy serwer do mixów !
Sieć ProCeeS oferuje serwer do mixów plus kanał ventrilo zupełnie za darmo! Dostępne dla każdego, wystarczy napisać odopowiadający wam termin w temacie: Zapisy

Nabór na adminów!
Uwaga!

Udostępniliśmy archiwum rozmów z serwerów dla wszystkich graczy, więcej informacji w tym temacie: Logi - ogólnodostępne

Zespół ProCeeS

• AmxBans
  • PsychoStats
  • Rezerwacja nicków
  • SERWERY SIECI PROCEES.PL
  • Twoja przegl¹darka nie obs³uguje tagu "object"

Informacja:
Szukamy chętnych adminów na serwer MineCraft, nie wymagamy żadnych comiesięcznych opłat.
Więcej informacji w temacie: Nabór na adminów

Dyskutujemy tu o wszystkim, co związane jest z Administratorami naszych serwerów.
• Regulamin Administratora

Strona główna forumInformacje ogólneSprawy dotyczące AdministratorówPropozycja pewnych zmian dot. rekrutacji na admina

Dyskutujemy tu o wszystkim, co związane jest z Administratorami naszych serwerów.
• Regulamin Administratora

Re: Propozycja pewnych zmian dot. rekrutacji na admina

Postprzez Champion » 18 lut 2012, o 18:32

postarałeś się Vader gratki :) jestem za

Modek
O użytkowniku
Status: Offline
Platforma CS: Steam
SteamID: STEAM_0:1:17524875

Postprzez arcy » 18 lut 2012, o 19:51

najbardziej podoba mi sie ten wymog dot. 100h przegranych. te 30 to jakas kpina, ja potrafie zrobic 30 w dobe, ktora ma 24.

more guns than roses.
O użytkowniku
Ostrzeżenia: 2

Postprzez k0ntre201 » 18 lut 2012, o 23:04

Jestem za bo admini mają być ogarnieci wtedy lepiej na serwie się ogarnie. jestem absolutnie za.

O użytkowniku
SteamID: STEAM_0:0:37355263

Postprzez HalloW » 19 lut 2012, o 09:00

Oczywiście jestem za.

O użytkowniku
SteamID: 0:0:38119352

Postprzez since 1910 » 21 lut 2012, o 11:10

A ja powiem tak jak będzie milion punktów do zmiany to znając życie gówno się zmieni.
Jedna jedyna rzecz którą trzeba zmienić natychmiast jest ilość rozegranych godzin na serwerze!
Pół roku temu pisałem żeby któś mógł się starać o admina powienien mieć rozegrane minimum 100 godzin i jest to absolutne minimum, ponieważ tylko tak naprawdę można poznać gracza, zarówno inni admini jak i gracze serwera. Teraz uważam że ilośc godzin można by było podnieść do 150/200 Komuś jeżeli naprawdę zależy to będzie grał i bez problemów w miesiąc czy troszkę wiecej będzie miał taka ilość rozegranych godzin...
Dziękuje i pozdrawiam.

Jeżeli nie jesteś psychiatrą, nie trać czasu na przebywanie z debilami.
Admin DD2
O użytkowniku
Platforma CS: NonSteam

Postprzez Joe » 21 lut 2012, o 15:19

Jestem za. Minimum 100 godzin. Konto na forum też by się przydało mieć z miesiąc.

Pozdrawiam,
Joe
Admin DD2
O użytkowniku
SteamID: 0:0:17537033

Postprzez Vad3R » 21 lut 2012, o 19:22

waldekk,
waldekk napisał(a):A co z posiadaniem Steama?

Tak jak Khan pisał, STEAM nie jest wymagany, lecz gracze którzy grają na platformie NonSteam i starają się o admina, muszą sobie wyrobić zaufanie i być z nami już trochę :)

martin,
martin napisał(a):pkt 4 i 6, bym połączył w jedno zamiast 20tu..
pkt 1 i 2, dla mnie sÄ… niejako podobne bardzo..

Wcześniej pkt 4 i 6 był połączony, lecz ja go rozdzieliłem, ponieważ użytkownik składający podanie może nie spełniać jednego z kryteriów.
A co do pkt 1 i 2 - to już nie ode mnie zależy. Takie były we wcześniejszym regulaminie. Ja obecny tylko troszkę przerobiłem w celu zaostrzenia wymogów kandydatury na admina.

Tinka,
Tinka napisał(a):Mam ale do pktu 1. Ja osobiście składając podanie nie miałam wgle doświadczenia. Trzeba je gdzieś jednak zdobyć, a teraz coraz wiecej sieci stawia jako jeden z wymogów posiadanie tego ów doświaczenia. W tym punkcie dałabym 'powinieneś" zamiast "musisz".

No tutaj zgodzę się z Tinką, można by zmienić z tego "musisz" na powinieneś". Gdzieś trzeba nabyć tego doświadczenia, dlaczego nie może być to ta sieć?

since 1910,
since 1910 napisał(a):A ja powiem tak jak będzie milion punktów do zmiany to znając życie gówno się zmieni.
Jedna jedyna rzecz którą trzeba zmienić natychmiast jest ilość rozegranych godzin na serwerze!
Pół roku temu pisałem żeby któś mógł się starać o admina powienien mieć rozegrane minimum 100 godzin i jest to absolutne minimum, ponieważ tylko tak naprawdę można poznać gracza, zarówno inni admini jak i gracze serwera.

Przecież dużo się tu nie zmienia :)
Bez zmian pozostajÄ…:
Punkt 1, 2, 3, 7, 10 oraz wcześniejszą wzmiankę o składce dodałem jako pkt. [patrz nowy regulamin]
Zmieniony został:
Punkt 4, który został rozbity na 2 punkty - jeden pozostaje bez zmian, natomiast drugi został zmieniony [dotyczy stażu na forum - z 2tyg. zmienione na minimum miesiąc].
Punkt 6 (w starym regulaminie) - z 30h na minimum 100h.
Dodany został:
Punkt informujący o obowiązku zapoznania z regulaminem forum oraz regulaminem administratora - co powinno być i teraz obowiązkiem.
Punkt informujący o obowiązku wpłacania składki na serwer (wcześniej też był, ale nie w spotaci pkt lecz wzmianki).
Wzmianka informujÄ…ca:
Kod: Zaznacz cały
Ponadto, jako kandydat musisz być lubiany, rozpoznawany oraz powinieneś uczestniczyć w Naszym życiu Sieci ProCeeS.pl, zarówno serwerów jak i forum. Stanowisko Administratora wiąże się z obowiązkiem utrzymywania porządku na serwerze.

Także tak ogółem rzecz biorąc zmianie podlegają 2 pkt - dotyczące stażu na forum i godzin przegranych na serwerze :)

since 1910 napisał(a):Teraz uważam że ilośc godzin można by było podnieść do 150/200 Komuś jeżeli naprawdę zależy to będzie grał i bez problemów w miesiąc czy troszkę wiecej będzie miał taka ilość rozegranych godzin...

Nie no nie przesadzajmy. Głupotą byłoby robienie takiego wielkiego skoku z 30h na 200... Spójrz zresztą na PsychoStats. Gdyby zwiększyć do tych 200h, to adminów byłaby garstka - może byliby ogarnięci, ale za to na serwerze szalało by stado dzieci NEO, które drą ryja przez mikro i grają sobie na cheatach dla zabawy. No bo marna dziesiątka adminów nie przypilnuje serwera 24/7.

Chciałbym też by zabrali tu głos osoby nieco na wyższym poziomie (oczywiście chodzi mi o rangę) ode mnie i adminów - czyli Zarząd i H@, bo to od nich zależy czy te wymogi zostaną wgl wprowadzone :) Heh wypracowanie napisałem... ;)
Ostatnio edytowano 21 lut 2012, o 19:24 przez Vad3R, łącznie edytowano 2 razy

Copyright © 2010-2012 by Vad3R™ | All rights reserved, Inc.

Obrazek PiszÄ™ poprawnie po polsku.

Znany pod nickami:
- Vad3R
- NeMeZis^
- DarK ShadoV
Modek
Autor tematu
O użytkowniku

Postprzez SeeK » 22 lut 2012, o 19:07

Sprawa jest analizowana. Pod koniec tygodnia podejmiemy decyzjÄ™ co do zmian ;)

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, to zgłaszajcie śmiało.

Zajmuje się tworzeniem pluginów. GG:8930366

Lista moich "konkretniejszych" plugnów
Drobny filmik mojego autorstwa: http://www.youtube.com/watch?v=Jwv8LAmZxJ4
Techniczna Niania
O użytkowniku
SteamID: 0:1:21984552

Postprzez since 1910 » 22 lut 2012, o 21:42

Ja tylko proszę by jak najszybciej decyzje były zaakceptowane i przedstawione światu, bo znając życie zaraz będą pojawiać się conajmiej dziwne propozycje, a może i nawet nie związane z tematem :]

Jeżeli nie jesteś psychiatrą, nie trać czasu na przebywanie z debilami.
Admin DD2
O użytkowniku
Platforma CS: NonSteam

Postprzez Khan » 22 lut 2012, o 22:29

Jak pisałem wcześniej i kiedyś już ten temat był poruszany przez Pablo twierdzę iż przydał by się jednak okres próbny dla Adminów.

Plan jest prosty. Początkujący Admin może dostać max 2 upomnienia ( Musi się wgryźć w działanie i czasem może się powinąć noga przypadkiem ) w ciągu miesiąca od daty przyjęcia. Jeśli będą 3 to niestety żegnamy się z takowym osobnikiem.
Upomnienia są dawane tak jak Stałym Adminom, za takie same sprawy. Dodatkowo za nie ogarnięcie, brak kultury bądź wywyższanie się. To spowoduje że będą bardziej jeszcze ogarnięci.
Trzeba będzie jeszcze wyznaczyć osobę Odpowiedzialną za Sprawdzanie/Pilnowanie nowych adminów. ( A co do Ludzi którzy mają pierwszy raz styczność z Adminem i potrzebują czasu wiecej żeby all załapać to nie wiem. Taryfy ulgowej nie można dać bo zaraz inni będą chcieli. Myśle że takim trzeba będzie pomagać. Do tego też można wyznaczyć Osobę. Kogoś chętnego kto będzie w razie potrzeby pomagał.

To i zmiany które zajdą w regulaminie na pewno poprawią stan.
Prosty przykład na Zakładzie Karnym. Tam Admini nie płacą za Adma bo sieć jest zrobiona na zarobek. Ale są oni ogarnięci nie bierze se byle kogo. Muszą to być stali gracze posiadający dużo czasu. Kolega przez pewnien czas był tam Admem. Miał przegrane ponad 500h i kupe czasu sie znali.
Więc Hari wiem że im wiecej Adminów tym więcej kasy, ale jednak im wiecej Adminów tym wieksza szansa na nie ogarnięcie i chaos. Lepiej mieć umiarkowaną ilość zaufanych i ogarniętych niż sporą ilość i bajzel.

Tak więc to moja propozycja. Wiem że temat był poruszany ale po sytuacji ostatniej z Prauzikiem może lepiej jednak to wprowadzić?

Pozdro,
Khan

PS. Pisze tu żeby nie robić bajzlu na forum.

Khan
O użytkowniku

Poprzednia stronaNastępna strona

Strona główna forumSprawy dotyczące Administratorów

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Usuń ciasteczka