Od jakiegoś czasu rozważałem wzięcie kogoś do pomocy przy ogólnym zarządzaniu siecią.
Nie ukrywam, że działanie to ma na celu ułatwienie życia nam wszystkim.
Mi, ponieważ będę miał nieco mniej pracy oraz Wam, ponieważ mam nadzieję iż dzięki temu posunięciu będziecie krócej czekali na wszelkie zmiany.
Istnieje jednak jeszcze jeden powód z uwagi na który ta zmiana organizacyjna wchodzi w życie. Chyba najważniejszy.
Otóż ja niebawem (w tym lub przyszłym miesiącu) będę się starał o wyjazd za granicę do pracy.
Planuje wyjechać na 2 do 6 miesięcy. Na ile wyjadę i czy w ogóle uda mi się wyjechać, czas pokaże.
W sytuacji jeżeli wyjadę, oczywiście będę robił wszystko co w mojej mocy, by mieć dostęp do internetu i móc zza granicy nadal tutaj sprawować kontrolę. Aczkolwiek zawsze trzeba wziąść również ten mniej optymistyczny scenariusz pod uwagę. Mam tu na myśli sytuację, że jeżeli wyjadę, mogę również nie mieć internetu.
I właśnie z uwagi na powyższe powody postanowiłem wybrać osobę która pomoże mi w pełnieniu codziennych obowiązków, bądź też przejmie owe obowiązki w sytuacji o której mowa powyżej.
Osoba będąca na stanowisku H@ bądź vH@ musi mieć widzę z zakresu ogólnej informatyki, jak również pojęcie o serwerach hlds, amxxie, php i wszystkim innym co wiąże się z prowadzeniem serwerów oraz forum.
Z uwagi na powyższe moim zastępcą został Morderca.
Posiada on widzę ze wszystkich wyżej przeze mnie wymienionych kategorii. Ponadto jest bardzo zaangażowany w ten projekt. Spędza tu masę czasu, należycie wypełnia swoje obowiązki na forum czy serwerach.
W związku z awansem Mordercy, zwolniło się również jedno miejsce na stanowisku Moderatora. Lecz o tym juz w osobnym temacie.
To tyle.
Życzcie powodzenia Mordercy.